Nielstrup museumsforening
Om museet

Om Nielstrup Museum

   

Tove Tendal-Hansen: "Mit museum er også mit hjem"

 

Det store røde murstenshus ligner det blot et helt almindeligt beboelseshus. Men inde bag blomster og de store lilla rhododendron-buske gemmer der sig et skatkammer uden lige.


Folk skal vide, at det ligger der, for Tove Tendal-Hansen har gennem årtier omskabt hele sit store hus med stue, kælder, førstesal og loft til Nielstrup Museum.


Tove Tendal døde i september 2019, men museet fortsætter i hendes ånd.


"Jeg bliver nødt til at have både kontor og opbevaring her", sagde Tove Tendal-Hansen. Uanset hvor hun befandt sig i huset, var hun omgivet af den karakteristiske lugt af gamle ting og historie.


Tove sagde om museet: "Jeg har samlet siden barnsben, og på et tidspunkt kunne jeg ikke blive ved med at gemme i skabe og skuffer, så lavede jeg en udstilling med mine ting. Det har taget fart siden, og jeg kan næsten ikke være her for ting".

Voldum Rud Lokalhistoriskearkiv


På Nielstrup Museum kan du også få et kig i det meget omfangsrige lokalhistoriske arkiv.


Læs mere på www.voldum-rud-lokalhistoriskearkiv.dk

Museets stifter

 viser museet fremTendal-Hansen

Museet er grundlagt af Tove Tendal-Hansen, der gennem et langt liv har samlet hverdagsting, der dokumenterer livet på landet gennem de sidste mere end 100 år. Det har resulteret i en samling på 11.000 genstande. Toves store interesse for hverdagslivets genstande blev hendes livsværk.  Tove Tendal døde 2019, 93 år gammel. Museet føres nu videre i hendes ånd af museets bestyrelse.


Se filmen om Tove og museet

I 2017 blev der - i forbindelse med Kulturhovedstad 2017 - produceret en film om Tove og museet, "The Keeper of Small Things". Den kan ses på dette link