Nielstrup Museum

Nielstrup Museum

Nielstrup Museum

Udstilling i et tre-etagers hus

Køkkenredskaber fra gamle dage

 

Nielstrup Museum

Selv om Tove Tendal-Hansen til tider kunne ønske sig et étplanshus, er der alligevel noget hyggeligt og personligt over det store hus i flere etager. Selv hendes køkken er inddraget til museumsplads. Her står der masser af kagedåser til udstilling, samtidig med at det dufter af stegt flæsk.

 

I vaskekælder-udstillingen hænger det gamle hvide undertøj, der med ligeså gamle klemmer "hænger til tørre". Og i den nederste etage i huset gemmer der sig endnu flere spændende ting.

 

Fra den gamle chokoladefabrik fra Lyngby er det de originale stik og smelteblander, der står her. Kaffekanden Madam Blå og mange andre gamle ting gemmer sig i kælderen.

 

Over alt opbevares der kjoler, dukker, møbler, huer, redskaber og andet godt fra fortiden.

Museet har så meget, at man er nødt til at sortere i det for at have plads til at vise alle skatterne frem. Derfor laver Museet forskellige udstillinger i løbet af året, og på den måde bliver alt vist frem. Især legestuen med mindst 100 dukker er meget populær.

På øverste etage står der også det fineste lille dukkehus, der er lavet i 1920-1930'erne med små stole, der er fremstillet af brystben fra gæs. Også de gamle sparebøsser er meget populære, og de to ældste, er fra 1800-tallet og er en hund og en hane.

For at have plads til de over 10.000 forskellige dukker, beklædninger, redskaber og så videre, har Tove Tendal-Hansen ofret sig en del, også økonomisk. I det hele taget har hun, siden hun var barn, samlet og skrabet alt det til sig, hun overhovedet har kunnet komme i nærheden af. Og heraf er Nielstrup Museum opstået.

 

 

Nielstrup Museum - her er dækket op til det fine selskab
Dukker var også et elsket legetøj i gamle dage
Porcelændukker på Nielstrup Museus
Legetøjsbiler på Nielstrup Museum
Hatte og kyser - den moderne kvinde omkring år 1900
Nielstrup Museum ligger i naturskønne omgivelser tæt på Voldum
Dukker i alle størrelser
 viser museet fremTendal-Hansen

Nielstrup Museum • Stengaden 17 • Nielstrup • 8370 Hadsten • +45 8649 1172